Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Op een stralende Zaterdag 23 Mei mochten onze toppers van Blauw-wit F6 aantreden tegen mede koploper FVC F6. Samen met FVC en Geel Wit stonden wij allemaal op 21 punten tot vandaag.
Daarbij moest Geel-Wit winnen van Zeerobben die een week eerder voor een enorme verassing hadden gezorgd door te winnen van FVC. Wij moesten vandaag tegen de andere koploper FVC en de winnaar kon zo maar kampioen worden vandaag. Op basis van doelsaldo stonden we al bovenaan, maar eerder in het seizoen hadden we verloren van onze tegenstander met 3-2.

Na een mooie overwinning vorige week tegen Frisia, hadden we onze jongens voorbereid op een wedstrijd waarin ze nog een keer alles moesten gaan geven. Gezien de groei die onze jongens dit seizoen hebben doorgemaakt, zou dit zeker mogelijk moeten zijn.

Oane had het strijdplan voor de wedstrijd al klaar op papier en onder luide aanmoediging van vele ouders, opa's, oma's, broers en zussen en vriendjes en vriendinnetjes kon de wedstrijd gaan beginnen.

Na het fluitsignaal bleek al snel in tegenstelling tot de vorige wedstrijd dat Boaz, Jan en Beau de tegenstander angst inboezemde. Onze mannen van F6 hadden er zin in en zorgden er voor dat er weinig ballen door de verdediging kwamen en dat Jan en Lucas regelmatig in stelling werden gebracht. Erik Jan heerste samen met Hunter en Omar op het middenveld en zorgde voor een schoon doel van onze topkeeper Giovanni. Niek, Tjerk, Boaz en Beau wisten prima wat hun taak was en zorgden er voor dat Giovanni niet oog in oog kwam te staan met een FVC speler.

Na een spannend begin kregen wij een corner en Lucas schaarde zich achter de bal, de bal ging hard en laag richting de eerste paal en via een been van een FVC speler het doel in. Zou het dan vandaag toch gaan lukken....? De FVC spelers waren inmiddels meer onder de indruk van het betere spel t.o.v. de vorige wedstrijd en onze superspits Jan had het vandaag weer op zijn heupen. FVC wilde meer vooruit voetballen en uit een mooie pass wist Jan weer een mooie rush te maken richting de keeper.....2-0!!

Door een goede motivatie en strijdlust van onze toppers werd de rust gehaald met een mooie 2-0 voorsprong. In de rust hebben we onze mannen nog herinnerd aan de wedstrijd op Ameland en dit was volgens ons genoeg voer voor een goede 2e helft. Na een lekker bekertje limonade gingen we snel weer naar het veld om te proberen het kampioenschap binnen te halen. Onze supporters werden op de hoogte gebracht van de uitslag van Zeerobben-Geel Wit, uitslag 3-3!!

Dit zorgde er voor dat met de huidige stand onze jongens kampioen zouden zijn, bij het begin van de tweede helft hadden onze jongens er direct al weer veel zin in en na weer een mooie rush van onze topscorer werd het al snel in de tweede helft 3-0 door Jan. Met deze stand kwam het feest nog dichterbij, maar FVC was inmiddels ook op de hoogte van de eindstand van Geel Wit en wilden ook graag kampioen worden.

Niet veel later bracht FVC de spanning terug in de wedstrijd en schoot de bal hoog in de hoek achter onze goed keepende Giovanni. 3-1 en FVC geloofde weer in een goed resultaat.... Spanning bij alle supporters aan de kant, dit was gelukkig niet terug te zien bij de spelers van F6, Omar en Niek schakelden nog een tandje bij en Giovanni hield nog een paar keer een mooi schot uit het doel. Tjerk liep al zijn tegenstanders voorbij. Na een aantal mooie passes krijgt Lucas de bal en passt deze naar onze afmaker Jan en die knalt alle dromen van FVC aan diggelen met de 4-1!!

Nog steeds is het verzet bij onze medebewoners van het Wiarda complex niet gebroken en met veel strijd schiet FVC de 4-2 tegen de touwen..... Met nog 5 minuten te spelen blijft het dan nog steeds spannend, de vorige wedstrijd zette FVC de wedstrijd ook snel naar eigen hand.

FVC voetbalt nog meer vooruit en vanaf onze eigen helft gaat er weer een pass naar Jan, die laat zien dat hij snelheid kan combineren met een mooi schot en schiet de bevrijdende 5-2 achter de keeper van FVC. Met nog enkele minuten te gaan wordt het besef bij FVC nu ook groter dat onze toppers vandaag niet meewerken aan een feestje.

Boaz en Beau houden daarna nog even huis achterin en elke bal die voor de voeten komt wordt rustig over de lijn gespeeld. Hunter komt nog bijna oog in oog met de keeper, maar schiet zijn inzet net naast.

Even later volgt het laatste fluitsignaal en hebben onze jongens het ultieme gepresteerd in de tweede seizoenshelft.... KAMPIOEN! Na veel knuffels van alle toeschouwers nog even de penalty's nemen en daarna op naar de patat en limonade....

Als supertrotse leiders, trainers, fans en ouders willen wij de ouders en spelers bedanken voor jullie enorme betrokkenheid dit seizoen. Wij hebben onze jongens zien groeien dit jaar (sommigen waren volgens de fans van FVC wel heel erg gegroeid...) en daar zijn wij erg trots op dat wij dit samen met jullie in weer en wind hebben mogen doen.

Het kampioenschap is een ware teamprestatie geweest en daar heeft elke speler van F6 zijn stinkende best voor gedaan. Met veel plezier en vol trots kijken wij daarom ook terug op een zeer mooi seizoen en tot Woensdag!