Blauw Wit '34 JO9-6

F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 15

25 april 2015 8:45

Opstelling Blauw Wit '34 JO9-6

Na een knappe overwinning van onze mannen op Stiens vorige week en een overwinning van FVC op Geel Wit, kruipen de drie bovenste teams weer heel dicht naar elkaar toe. Vorige week werd een knappe 6-1 overwinning geboekt, maar vandaag mochten wij bij het opgaan van de zon (die er weinig zin in had) aantreden tegen Zeerobben. Na een knappe overwinning in Leeuwarden, stonden de Harlingers op hetzelfde aantal punten met een wedstrijd meer gespeeld.

Om 8.45 uur mochten onze toppers aftrappen op een mooi en goed bespeelbaar kunstgrasveld van Zeerobben. Met een compleet elftal en daardoor twee wissels begonnen onze mannen enthousiast aan de wedstrijd.

Al snel werd het ons duidelijk dat we het minder makkelijk zouden krijgen als in de thuiswedstrijd, de Harlingers kwamen makkelijk richting onze goal. Giovanni was weer super scherp en hield de eerste helft zijn goal schoon. Zeerobben wilde vooruit voetballen en hield de verdediging behoorlijk open, waardoor Jan makkelijk tussen de verdedigers door kon lopen en de 1-0 al snel binnen kon schieten. Dit maakte het voor ons een stuk makkelijker en konden we meer achteruit voetballen. Tjerk was inmiddels samen met Niek in het veld gekomen en schoot de bal snel achter de keeper, 2-0 door Tjerk.

Op de training hebben we passen en voorzetten geoefend en dit kwam vandaag tot zijn recht, Jan schoot na mooie passes de 3-0 en 4-0 tegen de touwen. Lucas, Tjerk, Jan-Erik en Boaz tikten er voorin op los. Omar, Niek, Beau en Hunter hielden de verdediging potdicht.
De mannen voetbalden vol passie en met wat meer geluk hadden we met een nog grotere uitslag gaan rusten. In de pauze kregen de mannen een klein applaus wegens het goede spel van de eerste helft.

Na een lekker bekertje limonade mochten we met heerlijk voetbalweer ( beetje regen ) beginnen aan de tweede helft. Zeerobben had een keeperswissel gedaan en dit resulteerde in beter spel van de kant van de Harlingers. De eerste tien minuten van de tweede helft voetbalden onze supersterren er weer vrolijk op los en Boaz had ons beloofd om te scoren in de tweede helft en slalomde er naar hartelust op los, om vervolgens de 5-0 in te schieten. Ook in de tweede helft bleven onze spelers niet zelfzuchtig en gaven elkaar mooie en vrije kansen voor de keeper van de Zeerobben, maar die voorkwam een monsterscore.

Halverwege de tweede helft schoot Jan een knappe bal richting goal en Jan-Erik was er als een goudhaantje bij en tikte mooi de 6-0 achter de keeper van de Zeerobben. Met een 6-0 stand vonden onze mannen het wel mooi geweest en wilden ze allemaal een goal maken. Hierdoor kreeg Zeerobben de ruimte om Giovanni op de proef te stellen en in de laatste minuten van de wedstrijd wisten ze nog drie maal Giovanni te verslaan. Uiteraard kwam de overwinning niet meer in gevaar en mochten we met drie punten in de tas naar Leeuwarden.

De uiteindelijke 6-3 stand was super, door de laatste tien minuten vergaten wij de show te maken in Harlingen. Hierdoor hebben we in ieder geval nog iets om op te trainen.....

Met dank aan Erik Blakborn kunnen wij elke week mooie foto's toevoegen aan het verslag en hebben wij het wedstrijdverloop via de app ook direct paraat. Bedankt Erik!

Volgende week spelen wij de topper thuis tegen Geel-Wit om 10.45 uur, tot volgende week!