Frisia F10

F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 15

28 maart 2015 9:45

Opstelling

Op een winderig Wiarda complex mochten onze toppers vandaag aantreden tegen Frisia F10. Na de nederlaag tegen koploper Geel Wit wilden onze jongens zich vandaag revancheren tegen een op papier niet al te moeilijk Frisia, in de praktijk waren deze mannen sterker dan de ranglijst doet vermoeden.

Zonder onze motiverende trainer/coach Oane moesten de mannen het vandaag zelf zien klaar te spelen tegen onze stadsgenoten. Daarnaast was onze drijvende kracht Hunter ook aan het genieten van een welverdiend weekendje weg. Met 9:9 begonnen wij aan de wedstrijd en al snel werd het duidelijk dat Frisia niet een makkelijk tussendoortje zou worden voor F6. In de eerste helft kwamen wij wel een paar keer door op de helft van Frisia, maar echt gevaarlijk werd Frisia met een mooie pass door het midden kwam een speler oog in oog met Giovanni en scoorde de 0-1. Dit was niet een scenario waar wij geen rekening mee hielden en onder aanvoering van Boaz, Tjerk, Jan en Jan Erik probeerden we meer naar de goal van Frisia te voetballen.

Niet veel later leek de bal over de lijn te verdwijnen, Frisia gaf zich niet gewonnen en werkte de bal weg tot corner. Blauw wit probeerde de stand voor rust nog gelijk te trekken en na een actie van Tjerk kwam Jan voor de goal en scoorde de 1-1 vlak voor rust. Beau, Niek en Omar probeerden de score nog omhoog te brengen voor rust, maar Frisia gaf zich niet gewonnen en kwamen steeds makkelijker op onze helft terecht. Met de ruststand van 1-1 gingen wij een bekertje limonade drinken en met de wind in de rug mochten wij aan de tweede helft beginnen.

in de tweede helft kwamen onze spitsen Lucas en Jan niet gemakkelijk voor de goal met de bal en moesten onze verdedigers en middenvelders nog meer aan de bak tegen een Frisia dat begon te geloven in een goede afloop op ons Wiarda complex. Ondanks de wind in de rug wist Frisia er een paar keer goed uit te komen en kregen zij halverwege de tweede helft de beste kans om de score te vegroten. Giovanni liet in de tweede helft zien dat hij een moeilijk te passeren keeper is en hield zijn goal leeg de tweede helft.

De Frisianen vochten als leeuwen en hielden elke keer onze aanvallen tegen, totdat Tjerk ver in de tweede helft zeer attent reageerde en de 2-1 tegen de touwen knalde. Met nog enkele minuten te gaan probeerden de Frisianen nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Giovanni sprong boven op de bal en hield de laatste aanval tegen, waardoor onze jongens een zwaar bevochten overwinning uit het vuur sleepten.

Volgende week spelen we de topper tegen buurman FVC, tot volgende week!