E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 06

23 mei 2015 10:45

Scheidsrechter

G. Dijkstra

Na een goed seizoen mag E2 zich kampioen noemen in de eerste klasse. Met een voorsprong van 5 punten ging E2 de laatste twee ronden in. Afgelopen dinsdagavond werd er echter gelijk gespeeld tegen Dronryp/Foarút E1, waardoor het kampioensfeestje nog even uitgesteld moest worden. Vandaag is dan de finale tegen Leovardia E2. Bij verlies gaat het kampioenschap op doelsaldo naar Leovardia dus er moet wel geknokt worden. De tegenstander beschikt echter over een goed team, dus het zal niet gemakkelijk gaan. Het spel gaat heen en weer, waarbij de beste kansen voor Leovardia zijn, dat een paar keer de lat raakt. Maar ook Blauw Wit laat zich niet onbetuigd en valt volop aan.  In de 15e minuut krijgt Blauw Wit een corner die door Rienk genomen wordt. Milo komt inlopen en scoort de 1-0. Vier minuten later scoort Leovardia de gelijkmaker. Het blijft oppassen geblazen. Blauw Wit probeert te combineren en er ontstaan enkele kansen, maar tot de rust wordt er niet meer gescoord. In de tweede helft gaat het spel ook weer heen en weer zonder dat er grote kansen ontstaan. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. In de 40e minuut komt Alec op met de bal. Hij speelt de bal naar Christian, rent door en krijgt de bal weer terug. Hij geeft de bal voor en Rienk kan de 2-1 scoren. Leovardia blijft echter gevaarlijk en scoort in de 45e minuut de 2-2. Het publiek wordt steeds zenuwachtiger, maar de jongens van E2 laten het kampioenschap niet meer glippen. Met z’n allen wordt er verdedigd en zo wordt het gelijkspel binnengehaald. Deze competitie werd er geen enkele wedstrijd verloren en werd er drie keer gelijk gespeeld. Een goede prestatie en een mooie afsluiting van een seizoen. Het kampioensteam bestaat uit Benk, Patrick, Marnik, Alec, Rienk, Twan, Jolmer en Christian.