49'
... (schot)

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 06

28 april 2015 19:00

De wedstrijd tegen St. Annaparochie E1 is op een doordeweekse dag en wordt vooruit gespeeld in verband met de meivakantie. Beide ploegen willen voetballen en het spel gaat heen en weer, waarbij E2 meer balbezit heeft. Aan beide kanten staat de verdediging goed, zodat er weinig kansen ontstaan. Blauw Wit probeert het met afstandsschoten, waarvan één schot van Marnik op de paal belandt. Ook St. Annaparochie probeert het zo nu en dan met schoten, maar keeper Benk laat zich niet verrassen. In de 9e minuut krijgt E2 een corner dir door Twan wordt genomen en door Jolmer wordt binnengeschoten. Even later onderschept Marnik de bal en via Patrick komt deze voor bij Christian. Hij omspeelt een tegenstander en legt de bal breed op Rienk, die de 2-0 in de touwen schiet. Een minuut later ligt de bal echter aan de andere kant in het net, wanneer St. Anna scoort uit een corner. E2 houdt overwicht, maar in de eerste helft wordt niet meer gescoord. De tweede helft geeft een zelfde beeld. In de 31e minuut krijgt St. Anna een vrije trap. De bal wordt opgepikt door Alec. Na een een-tweetje met Rienk speelt Alec een tegenstander uit en schiet op de goal. De keeper heeft de bal niet vast en Twan komt snel in en tikt de bal binnen. St. Anna protesteert omdat volgens hen de bal niet over de lijn was, maar de goal wordt terecht toegekend. St. Anna geeft niet op en scoort uit een corner de 3-2. Even later vergroot E2 de marge alweer. Na een aanval van Blauw Wit wordt de bal door een speler van St. Anna in de voeten van Ennio gespeeld. Hij neemt de bal mee en geeft een voorzet. Voor de goal komt Christian inlopen en scoort met een kopbal de 4-2. Wanneer even later Ennio na een solo actie de5-2 op het scorebord zet, lijkt de wedstrijd beslist. Vlak voor het einde weet St. Annaparochie nog de 5-3 te scoren, maar daar blijft het bij. E2 heeft in de voorjaarscompetitie een fraaie serie neergezet met één gelijk spel en verder allemaal overwinningen. Het team gaat steeds beter samen spelen en ook verdedigend is het team sterk gegroeid. De volgende wedstrijd is wederom op een doordeweekse dag, een uitwedstrijd bij SJO Dronrijp/Foarút op 19 mei. Bij winst is E2 dan kampioen.