45'
47'

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 06

25 april 2015 12:45

Vandaag wordt er gespeeld tegen de E2 van Stiens. Blauw Wit begint met Benk in de goal, Patrick, Marnik en Alec in de verdediging, Rienk centraal op het middenveld en Christian en Twan op de flanken. Jolmer en Gerriet beginnen op wissel. In het begin is het van beide kanten een beetje aftasten. De eerste kans is voor Stiens, maar het schot gaat over. Blauw Wit probeert steeds de combinatie te zoeken, maar komt in eerste instantie niet verder dan enkele afstandsschoten. In de vijfde minuut onderschept Marnik de bal. Hij speelt hem door naar Alec, die vervolgens  Rienk in het centrum vindt. Rienk past de bal op de vrijstaande Christian die beheerst de 1-0 aantekent. E2 heeft een overwicht, maar weet dat nog niet in doelpunten uit te drukken. Stiens speelt ook heel aardig voetbal, maar weet de verdediging van E2 niet in verlegenheid te brengen. Na een aanval van Stiens kan Jolmer in de 16e  minuut met de bal naar voren dribbelen. Zijn schot gaat voorlangs, wordt nog aangeraakt en komt voor de voeten van Twan. Die bedenkt zich niet en schiet direct de 2-0 binnen. Even later brengt de keeper van Stiens de bal niet goed in het veld. Twan profiteert hiervan en scoort de 3-0. Na een corner voor E2 komt Stiens er snel uit met een counter, maar Benk voorkomt de 3-1. Bij een corner van Alec komt via Patrick de bal bij Jolmer. Hij past naar Rienk en zijn schot gaat via een tegenstander in de goal. Met deze 4-0 stand gaan de beide ploegen rusten. De tweede helft heeft E2 de stevige wind tegen, maar dat is geen beletstel om goed te spelen. Stiens krijgt in de beginfase enkele kansen, maar scoort niet. Dan onderschept Marnik de bal en speelt naar Patrick. Die geeft een goede pass naar voren, waarna Christian net naast schiet. Na een snelle counter van Stiens  even later is Benk kansloos en weet de tegenstander de 4-1 te scoren. Het spel blijft heen en weer gaan zonder grote kansen. E2 heeft wel veel corners en uit één van die corners valt de 5-1. Rienk neemt de corner en de bal wordt door Jolmer binnengetikt. Even later maakt Christian met een kopbal uit een corner van Alec de 6-1. Op aangeven van Jolmer zorgt Rienk tenslotte met zijn schot voor de eindstand van 7-1. E2 heeft vandaag laten zien dat ze als team kunnen voetballen en dat met samenspel een goed resultaat bereikt kan worden. Dinsdag a.s. staat de thuiswedstrijd tegen St. Annaparochie op de rol. We hopen dan weer op een mooie wedstrijd.