43'
Patrick Fennema (afstandschot)

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 06

21 maart 2015 10:15

E2 moet vandaag naar St. Annaparochie om te spelen tegen de E1. Een tegenstander die E2 ook in de najaarscompetitie was tegengekomen. Blauw Wit begint goed aan de wedstrijd en krijgt enkele kleine kansjes. Maar al snel leidt balverlies op het middenveld tot een tegengoal, waarbij de snelle spits van de tegenstander de bal hard binnenschiet. Blauw Wit valt aan en zo nu en dan wordt er goed gecombineerd, maar soms leiden individuele acties tot balverlies en weet St. Anna steeds snel om te schakelen. In de 10e minuut zet E2 een goede aanval op, waaruit door Twan de gelijkmaker gescoord wordt met goed voorbereidend werk van Alec. E2 krijgt hierna verschillende kansen, maar weet die niet te benutten. Ook de tegenstander verschijnt zo nu en dan gevaarlijk voor de goal van E2. Blauw Wit is in deze periode de betere ploeg, maar weet dit niet in doelpunten om te zetten. Na een wat gehaaste uitgooi komt de bal voor de voeten van een tegenstander, die de bal meeneemt en vervolgens uithaalt: 2-1. E2 krijgt opnieuw kansen, maar weer zonder resultaat. De scheidsrechter trekt zo’n 2 minuten extra tijd bij, maar er wordt niet meer gescoord. Direct na de rust speelt Blauw Wit teveel naar voren. Na balverlies wordt de geheel vrijstaande spits van de tegenstander gevonden. Hij is snel en kan de 3-1 scoren. Het spel golft nu heen en weer. Opnieuw krijgt E2 de nodige kansen. In de 35e minuut krijgt Blauw Wit een corner die door Alec genomen wordt. De bal gaat in één keer over de keeper de goal in. Blauw Wit blijft het proberen, maar krijgt ook gevaarlijke tegenstoten te verwerken. Het team blijft echter overeind en in de 43e minuut scoort Patrick met een afstandsschot de gelijkmaker. Hier blijft het bij zodat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Met wat beter samenspel had er misschien meer ingezeten, maar E2 is goed teruggekomen van een achterstand.Merkwaardig overigens dat de 1e helft, toen St.Anna Parochie de wind in de rug had, ruim twee minuten te lang duurde, terwijl de 2e helft een minuut te kort was.
Volgende week wacht Dronrijp/Foarút, ook een oude bekende, een nieuwe kans op succes.