Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 1

8401AA
GORREDIJK
tel. 0513-462369

Gorredijk – Blauw Wit 1-5 (0-0)

Blauw Wit reisde afgelopen zaterdag naar Gorredijk voor een ontmoeting in de beker. Er was geen publiek welkom op sportpark Kortezwaag, waar je werkelijk een speld kon horen vallen voordat beide ploegen in actie kwamen. Om vijf uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld van de thuisclub. Bij Blauw wit ontbraken Bas Koetstra, Tim van Dijk, Bob Schepers en Kai van Rijswijk allen door blessures. Kayin Kleefstra genoot van een vrij weekend. Job Moerings kreeg de gelegenheid om te keepen en daardoor zat Kevin Wilpstra op de bank.

De gastheren begonnen zoals verwacht erg defensief en compact aan de wedstrijd, om zoveel mogelijk kans te hebben op een stunt. Blauw Wit had het erg lastig om de opening te vinden in de eerste helft. Ballen in de diepte waren amper mogelijk, het centrum was overvol en dus werd de bal veelvuldig verplaatst van links naar rechts. Rechterspits Rens Merkus kwam een aantal keren goed door op rechts, soms tegen twee directe tegenstanders. Uit een voorzet van Merkus kon Floris Boonstra bijna scoren bij de eerste paal. Verder was Arjen Boonstra, net als afgelopen dinsdag overigens, ongelukkig met een hard schot op de paal. Centrale verdediger Jordy den Hoedt was dichtbij zijn eerste doelpunt voor de Leeuwarders, maar zijn afstandsschot werd gestopt. Gorredijk kwam tweemaal tot een schot van afstand in de eerste helft, Moerings moest eenmaal in actie komen. De spits van Gorredijk leek nog alleen op de keeper af te mogen gaan, maar er werd buitenspel geconstateerd. Zo gingen beide ploegen zonder goals op zoek naar de kleedkamer. In de tweede helft kwamen Rob Dijkstra en Steinar de Vries in de ploeg voor Arjen Boonstra en Gert Jan Spindelaar.

Na de pauze waren de eerste kansen opnieuw voor de gasten, maar trainer Bert Hollander had voor de wedstrijd en in de rust gewaarschuwd voor gevaar. Na een uurtje werd een lange bal van Gorredijk niet goed ingeschat door de verdediging en de keeper, met een penalty als gevolg. De strafschop werd gescoord door spits Daniel Temmingh. Blauw Wit moest nu aan de bak om uitschakeling te voorkomen. Enkele minuten later werd de achterstand al weggepoetst. Via een goede pass van Wiebe Bakker kon Dion Rooze de bal klaar leggen voor Nick Glazer. Met een volley maakte hij de gelijkmaker, 1-1! In het laatste kwartier maakten de Leeuwarders pas het verschil. Floris Boonstra gaf een assist op Merkus, 1-2! Invaller Rob Dijkstra mocht aantekenen voor de 1-3. Vijf minuten later leek hij de mooiste goal van de dag te maken, maar zijn boogbal verdween helaas op de lat. Floris Boonstra kon van dichtbij ook zijn doelpunt meepikken, 1-4! En in blessuretijd kon invaller Thomas Groenhagen een uitgespeelde aanval simpel binnen schuiven, 1-5! Missie geslaagd, al duurde het lang voordat het verschil was gemaakt. Complimenten voor Gorredijk!

Komende zaterdag speelt Blauw Wit wederom een thuiswedstrijd in de competitie tegen FC Burgum. Ook dan is er geen publiek toegestaan op sportpark Wiarda.