Hoge Zomerdijk 5
8501ES
JOURE
tel. 0513-412145

Zaterdag 30 oktober stond de derde competitieronde op het programma voor JG1. We werden om 14.00 uur in regenachtige Joure verwacht. Gelukkig hield het op met regenen gedurende de eerste wedstrijd. Daar aangekomen bleek dat HZVV uit Hoogeveen er al om 11.00 uur was. Zij waren en al richting huis gegaan en deden dus niet mee met deze dag, het wedstrijdschema werd wat omgegooid. Jordi en Djustin waren afwezig wegens ziekte en Maya en Deborah waren een weekendje op Vlieland.

Met Karst op het doel, Max en Senn achter, Hunter, Jurjen en Yorick midden en Jelle als spits begonnen ze aan de wedstrijd tegen VV Drachten JG1. De eerste poging van Blauw Wit belandde op de paal. Daarop maakte Drachten 1-0. Kort daarna was het Jelle die de gelijkmaker scoorde. Het antwoord van Drachten daarop was 2-1 en door Jurjen werd het snel daarna 2-2. Karst voorkwam met een mooie redding het volgende doelpunt maar Drachten scoorde nog een derde keer, de rust gingen we in met 3-2. Drachten scoort na de rust nog twee maal en dan is de stand 5-2. Door een aantal mooie reddingen van Karst weet Drachten niet meer te scoren. Blauw Wit weet helaas een corner door Hunter niet te benutten en Yorick schiet over. Jelle had een mooie poging om te scoren, maar helaas. Yorick weet wel te scoren na een mooie voorzet van Jelle, Hij scoort 5-3 en even later scoort hij ook nog 5-4, wat tevens de eindstand was.

De tweede wedstrijd speelden ze tegen SC Joure. Met een mooie redding van Karst die de bal hard wegschopte voorkwam hij dat het 1-0 voor Joure werd. Yorick schopte de bal tegen de paal en ook de poging van Jelle en Hunter lukte niet. Kort daarop scoorde Joure wel, 1-0. Senn voorkwam met een mooie redding dat Joure scoorde. Blauw Wit kreeg diverse corners maar ze wisten helaas nog niet te scoren, de bal ging voor langs of naast. Karst had een mooie redding met de bal op de knie maar Joure wist even later toch te scoren, 2-0 was de stand bij rust. Na de rust had Senn een mooie redding maar scoorde Joure toch twee keer achter elkaar, 4-0. Max en Yorick deden een poging om te scoren maar het was Jurjen die 4-1 scoorde. Joure maakte daarna nog een doelpunt, 5-1. Het lukte Jelle niet om nog een doelpunt te maken maar aan het eind wist Max nog twee maal te scoren en was de eindstand 5-3.
Tekst en foto's: Diana Borninkhof