8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Blauw Wit – FC Burgum 3-0 (2-0)

In de wetenschap dat Blauw Wit thuis drie overwinningen had geboekt was er bij de thuisploeg veel vertrouwen in de wedstrijd tegen FC Burgum. De bezoekers staan laag op de ranglijst, er moest dus geen sprake zijn van onderschatting.Bij Blauw wit ontbraken Bas Koetstraen Kai van Rijswijk beide door blessures. Tim van Dijk was weer deel van de selectie, maar hoefde niet in actie te komen.

Blauw Wit had het in de openingsfase lastig tegen de manschappen van trainer Henk Konings. Toen de gastheren de draad oppakten, zakten de bezoekers in en lieten zij de Leeuwarders het spel maken in de opbouw. Blauw Wit kwam steeds beter in haar spel en kwam uit een vlijmscherpe counter op voorsprong. Via Kayin Kleefstra kon Arjen Boonstra vanaf links zijn collega aanvaller Rens Merkus bedienen. Hij rondde de voorzet kundig af, 1-0 na tien minuten spelen! Floris Boonstra kreeg in de volgende aanval de bal niet op doel, na wederom een goede voorzet van zijn broer op links.

Kleefstra was met een geplaatst schot dichtbij de volgende goal, maar de doelman kon de bal via de paal stoppen met zijn vingertoppen. Voor rust was Kleefstra alsnog belangrijk met een fantastische assist. Hij glipte tussen twee man door op het middenveld en stak Arjen Boonstra weg voor het doel. Boonstra schoof de bal langs de keeper, 2-0! In de extra tijd van de eerste helft moest Kevin Wilpstra voor het eerst echt in actie komen. Een voorzet vanaf rechts door Thomas Pruisleek binnengekopt te worden door spits Steffen Kempe, maar Wilpstra hield de bal tegen voor de lijn.

Vlak na rust moest Gert Jan Spindelaar het veld verlaten na een opgelopen hoofdwond, net als tegenstander Merijn Feenstra. Wiebe Bakker was zijn vervanger. Niet veel later verliet ook Floris Boonstra met een kleine kwetsuur het veld, Rob Dijkstra nam plaats in de spits. De laatste invaller in het elftal van trainer Bert Hollander was Bob Schepers op de plek van Arjen Boonstra. Inmiddels had Merkus de wedstrijd definitief beslist vanuit een rebound na een bal op de paal, 3-0! Door zijn twee doelpunten staat hij in zijn debuutseizoen op vier doelpunten uit acht wedstrijden, een knappe prestatie! FC Burgum bleef in het laatste deel van de wedstrijd op zoek gaan naar een doelpunt, maar met name de kopkansen waren niet doeltreffend genoeg.

De vierde thuisoverwinning was een feit en bovendien werd er voor de eerste keer de nul gehouden door Blauw Wit. FC Burgum blijft door de nederlaag steken op de voorlaatste plaats. Van de top acht pakten Olde Veste en Oranje Nassau in een onderling duel beide een punt. De voorsprong van de koploper bedraagt nu nog vier punten. Olde Veste heeft de eerste periode verdiend gewonnen en is nog de enige ploeg zonder nederlaag. Broekster Boys, PKC, WHC en Pelikaan S wonnen allen ook hun duels tegen het rechterrijtje. Winsum won ten slotte de belangrijke uitwedstrijd bij hekkensluiter Zeerobben. Dinsdag zijn er nog twee inhaalwedstrijden en daarna begint op zaterdag de tweede periode. Stef van Oene scoorde tweemaal namens WHC en is voorlopig topscorer met zeven doelpunten uit evenveel wedstrijden.

Volgende week speelt Blauw Wit uit tegen Drachtster Boys. De laatste ontmoeting eindigde overigens in 0-1 voor de bezoekers op zaterdag 21 september 2019. Bob Schepers scoorde in Drachten het enige doelpunt tijdens de eerste speelronde van het seizoen.