‘Blauw Wit verslaat Emmeloord in doelpuntrijk duel’

Groep 1 19

5 september 2020 17:00

Scheidsrechter

N. (Nick) Alberts

Blauw Wit - Emmeloord5-3 (2-2)                                                                          zaterdag 5-9-2020

De tweede bekerwedstrijd stond op het programma op Wiarda tegen Emmeloord. De gasten hadden in de eerste wedstrijd eenvoudig gewonnen met 5-0 van Nijland. Bij Blauw Wit bleef Arjen Boonstra buiten de selectie vanwege klachten aan zijn hamstring. Martijn Roosenburg en Jens de Jager waren dit weekend wel wedstrijdfit en mochten gelijk hun kunsten vertonen.

In de eerste vijf minuten was het aan beide kanten even aftasten. De Leeuwarders begonnen met de wind in de rug en mede daardoor kwam een lange bal van Rob Dijkstra terecht bij Wiebe Bakker, hij kon zijn ploeg niet op voorsprong zetten met zijn eerste schot. Twee minuten later was de eerste kans van de gasten wel gelijk raak. Na acht minuten spelen werd Wouter van der Velden niet aangepakt door het centrale duo en kon hij in de verre hoek afronden, 0-1! Hierna brak een lange fase aan waarin Blauw Wit op zoekt moest naar gaatjes in de defensie van Emmeloord. Een aantal corners leverden geen kansen op en voorin ontbrak vaak de juiste pass. De bezoekers zakten ver terug op eigen helft. Pas in het laatste kwartier voor rust kon het publiek weer een aantal keren opveren. Aanvoerder Bob Schepers schoot na ruim een half uur hard in de korte hoek en uit de corner die er op volgde in de handen van de doelman.

Tien minuten voor rust kon KayinKleefstra na een mislukte aanval alsnog afwerken, zijn schot met links was doeltreffend, 1-1! Een minuut later werd de achterstand omgezet in een voorsprong toen Floris Boonstra een aanval over rechts op links liet eindigen. Hij stelde Martijn Roosenburg in het strafschopgebied in staat om een actie in te zetten. De routinier kapte fraai zijn tegenstander uit en plaatste de bal feilloos in de hoek, 2-1! Hiermee maakte de oud speler van Cambuur en ONS Sneek zijn eerste officiële doelpunt voor Blauw Wit. Emmeloord rechtte de rug en verdiende een hoekschop in de aanval na de aftrap. Deze werd scherp aangemeten en uitstekend binnengekopt door Lucas Loosman. Een domper voor de gastheren, zeker toen vlak voor rust een inzet van Kleefstra op de lat ging en helaas niet over de doellijn was gegaan.

Vrijwel direct na rust kwam een aanvaller van de bezoekers recht op keeper Kevin Wilpstra af en die liet zien scherp uit de kleedkamer te komen. Hij redde zijn ploeg, maar zag later in de wedstrijd een afstandsschot van Wiebe Koopmans strak tegen de touwen verdwijnen, 2-3! Ondanks meer balbezit en een veldoverwicht stond het elftal van trainer Bert Hollander opnieuw achter. In het laatste kwart van de wedstrijd nam de druk van de thuisploeg nog verder toe tegen een zeer vermoeide tegenstander. Emmeloord kwam nog sporadisch van de eigen helft af. Kleefstra mocht aanleggen voor een vrije trap twintig minuten voor tijd en zette zijn ploeg weer op gelijke hoogte, 3-3! Tien minuten later bereikte Martijn Barto zijn maatje in de verdediging Dijkstra voor het vijandelijke doel met een prima bal achter de verdediging. Dijkstra bracht de bal voor het doel via het hoofd en zag dat een speler van Emmeloord het laatste zetje gaf, 4-3! Aan het einde van de wedstrijd was de tot man van de wedstrijd uitgeroepen Kleefstra niet zelfzuchtig in een snelle counter. Hij koos voor een pass op Gert Jan Spindelaar en die bepaalde de eindstand, 5-3! Invaller Guido Bemelmans kreeg ook een enorme kans na een uitstekende voorzet vanaf links door Enzio Clark, maar zag de splinternieuwe bal tegen de paal gaan. Kleefstra had ook nog een mogelijkheid op een hattrick, echter raakte hij de andere doelpaal vlak voor het eindsignaal.

Blauw Wit won dus ook de tweede wedstrijd in deze beker poule en kan volgende week tegen Nijland zich klaarstomen voor de start van de competitie. Heerenveen en Emmeloord zullen dan uit gaan maken wie met Blauw Wit naar de volgende ronde gaat. De laatste ontmoeting tussen beide teams eindigde overigens in een 0-3 overwinning voor Blauw Wit op 3 november 2018. Bob Schepers, Dion Rooze en Romar van der Leij waren toen trefzeker.