Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

MO15-2 Kampioen

13 januari 2022 16:45

Een nieuw seizoen, een aantal veranderingen in ons team waardoor er meiden op andere plaatsen ingepast moesten worden. Bij de indeling zagen we een aantal bekende en een aantal onbekende tegenstanders. Vanaf het begin met elkaar afgesproken om zo lang mogelijk proberen mee te strijden om de bovenste plaatsen.

We begonnen de competitie uit tegen het sterke Hurdegaryp. We waren zéér aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk trokken wij met 0-2 aan het langste eind. De 2e wedstrijd was thuis tegen, het nieuw in deze klasse gekomen, verenigingsgenoot Blauw Wit MO15-3. In dit team zaten een aantal meiden welke vorig jaar bij ons speelden. Wij bleken na een moeizame 1e helft (2-1 voorsprong) de 2e helft duidelijk de betere ploeg en wonnen uiteindelijk met 8-1. De 3e wedstrijd moesten we uit tegen het onbekende Ternaard/Holwerd. Dit bleek voor ons wederom een gemakkelijke partij getuige wederom een 1-8 overwinning. De 4e wedstrijd thuis tegen Stiens. Zij stonden na 3 ronden onderaan en ook dit bleek een makkie. Stiens werd met 8-0 naar huis gestuurd en dit had gemakkelijk in de dubbele cijfers kunnen eindigen. Na 4 speelronden waren er 4 koplopers die al hun wedstrijden hadden gewonnen.

De 5e wedstrijd was uit tegen de nummer 6 Be Quick Dokkum. Na een 0-3 ruststand wonnen wij uiteindelijk met 1-6. Langzaam kwam de geachte dat we wel eens kampioen konden worden zeker toen de concurrentie ineens punten lieten liggen. Vóór de 6e wedstrijd thuis tegen Ropta Boys hadden wij 3 punten voorsprong. Ropta Boys was ook een laagvlieger en die zou ook wel even opgerold worden. Hier kwamen we bedrogen uit. Een complete offday van de gehele ploeg. De gehele wedstrijd achter de feiten aanlopend en uiteindelijk mochten we blij zijn met een 2-2 gelijkspel. De 7e wedstrijd had de topwedstrijd tegen Burgum/Nrd Bergum moeten worden maar Corona gooide roet in t eten. Een week later thuis tegen MKV. Zij hadden gewonnen van Burgum en dus moesten we op onze hoede zijn. Wij speelden een hele goede wedstrijd, MKV heeft geen enkele uitgespeelde kans gehad. Bij rust was het 3-0 en de 2e helft konden we de score meermaals opvoeren maar helaas. Het bleef bij 3-0. De volgende wedstrijd uit tegen Suameer werd door Corona helaas ook geannuleerd waardoor wij ineens ingehaald waren door Zwaagwesteinde onze volgende tegenstander.

Vóór de wedstrijd er bij de meiden op gehamerd dat wanneer zij kampioen wilden worden, dan MOEST er gewonnen worden van Zwaagwesteinde. Iedereen was zich hiervan bewust en dat was te zien tijdens wedstrijd. We speelden onze beste wedstrijd van het seizoen en Zwaagwesteinde werd compleet van de mat gespeeld. Ook zij kregen geen uitgespeelde kansen, alleen maar één vrije trap op de 16 meter. Deze ging richting kruising maar onze keepster bracht redding. Uiteindelijk wonnen wij ook deze wedstrijd met ruime cijfers 6-0 en daardoor namen wij de koppositie weer over. De week erop moesten wij uit naar nummer 4 Dokkum en de nummers 2 en 3 stonden ook tegenoverelkaar. Wij speelden niet een goede wedstrijd, mede dankzij een warrig fluitende scheidsrechter en zenuwen. Dit leverde de nodige frustraties op wat zelfs 10 min voor tijd leidde tot een RODE kaart voor één van onze meiden wegens het uitschelden van de scheidsrechter. Wij stonden op dat moment met 3-1 achter. Toch bleven wij hoop houden. De mouwen werden nogmaals opgestroopt. Het zou toch niet dat we hier ons kampioenschap zouden verliezen ??? De aansluitingstreffer viel gelukkig snel en 2 minuten voor tijd de gelijkmaker 3-3. Het kon nog steeds !!! Op de terugweg naar huis, bellen met de leiding van de grote concurrenten. OEF - Zij hadden ook gelijk gespeeld 1-1.

Wij bleven door deze uitslagen bovenaan staan op basis van de minst gespeelde wedstrijden. S Avonds bleek er een einde te komen aan het seizoen vanwege de CoronaLockdown waardoor de laatste inhaalwedstrijd tegen Burgum/Noord Bergum (de nr 3) niet gespeeld mocht/kon worden. Deze Lockdown zorgde er dus voor dat wij ons officieel tot KAMPIOEN mochten kronen. Een puike prestatie. Ongeslagen Kampioen !!! Meiden GEFELICITEERD !!!!!

Trotse leiders: Willem Bijker & Gerard Visser.