Sponsoren - Blauw Wit '34

Sponsoren

Sponsoren

Kennismaken met de sponsor van het camerasysteem: Sytse Bouwer.

Wie ben je?
Ik ben Sytse Bouwer, met y.

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren in Katlijk naast Heerenveen. Een dorp waar meer werd gekorfbald dan gevoetbald. Twaalf jaar geleden zijn we verhuisd naar Leeuwarden onder de voorwaarde dat we wel aan het water wilde wonen. Zo kwamen we in Zuiderburen terecht.

Wat ben je?
Ik was veel eigenaar van Groenleven (bekend van de zonnepanelen) en nu minder eigenaar. Nu volledig eigenaar van een bedrijf dat investeert in interessante bedrijven en vastgoed.

Wat doe je zo al als eigenaar?
Elke dag begin ik met sporten. Ik vond dat ik fitter moest worden. Ik ben elke dag om negen uur klaar met sporten en ga dan op pad. Veel kijken en praten. Ik zit in een paar advisory boards, en bezoek veel eigen en andere bedrijven. Ik ben een gevoelsmens dus moet een goed gevoel krijgen van de bedrijven waar we in participeren. Ik maak veel kilometers, ben altijd onderweg, ontmoet veel mensen. Heb ik van mijn vader, die zei altijd: “Een vliegende kraai vangt altijd wat”. Nou dat klopt.

Wat voor sport beoefen je?
Ik heb zelf nooit bij een club gevoetbald, alleen met vrienden op het trapveld in het dorp. Ik heb wel op hoog niveau gekorfbald o.a. bij Dos’46, drie tot vier keer trainen per week. Vanwege werk daarmee op mijn 28e gestopt. Altijd wel voetballiefhebber geweest. Op mijn 12e kreeg ik een seizoenkaart van SC Heerenveen, mijn ooms hebben daar in het eerste gespeeld. Op slag fan voor het leven.

Hoe kom je bij Blauw Wit ‘34
We hebben een sportief gezin. Vind ik hartstikke belangrijk. De oudste dochter doet aan kickboksen, de jongste aan hockey en paardrijden en de oudste zonen voetballen. We hebben thuis een pannaveldje waar we altijd met de bal bezig zijn en vaak voetballen. We waren nieuw in de wijk en op school voetbalde iedereen bij Blauw Wit’34 en dus werden de kids lid van Blauw Wit’34.

Wat doe je bij Blauw Wit ’34?
De zoons voetballen en ik hielp gelijk mee. Behulpzaam bij de ministars en eigenlijk meegegroeid met de kids. Trainer, leider. Ik ben nu leider bij de JO11-1. Superleuk team, leuke kids (en ouders), we spelen in de hoofdklasse en ze spelen geweldig. De kern van het team is al vier jaar samen en mooi om te zien dat ze elk jaar beter worden.

Wat is jouw bijdrage daaraan?
Ik ben wel fanatiek. Op vrijdagavond ben ik al bezig met de wedstrijd. Met name hoe ik ze vanaf het begin af aan scherp kan krijgen want het gebeurde vaak dat we eerst met 2-0 achter kwamen en dan pas begonnen te voetballen. Net alsof ze dan pas wakker werden. Dus we verzamelen al vroeg en gaan lekker vroeg aan warming up beginnen om de slaap uit de ogen te krijgen.

Wat is de overeenkomst tussen Blauw Wit’34 en SC Heerenveen?
De kleuren Blau Wyt foar altyd, ha, ha. Ik ben niet iemand die alle wijkfeesten afloopt, maar als nieuwkomer in de wijk en bij Blauw Wit’34 voelde ik me gelijk “thuis”, net als bij Heerenveen. Gewoon leuke mensen die contact met elkaar hebben en genieten van het samen winnen en verliezen. Wel fanatiek, maar niet over de schreef. Samen kunnen winnen, maar ook samen kunnen verliezen. Nooit problemen, altijd een goede sfeer.

Wat zijn je overwegingen geweest om te sponsoren?
Wij zijn met één van onze bedrijven, 360sportsintelligence, actief in de sport met een camarasysteem, vinden sport belangrijk en hebben wat met de regio. En we hebben de mogelijkheden om iets te doen. Een goede klik met de sport en een leuke club doen je besluiten om iets te doen.

Waarom is dat belangrijk?
Sport is belangrijk, zeker voor de jeugd. Bewegen en de emotie ervaren van samen winnen en verliezen. En dan maakt het niet uit of je hoog of laag voetbalt.

Hoe vind je het dat Martijn Barto bij Blauw Wit ’34 speelt?
Ik heb waardering voor alle voetballers, ook voor Cambuurspelers. Doke Schmidt is een vriend van mij en speelt nu bij Cambuur en ik gun iedereen het beste, ook de Cambuurvoetballers. Martijn is een goede spits, maar mijn financieel directeur is natuurlijk de beste amateurspits van Friesland: Robert Stelpstra, spits van Harkemase Boys (Op de achtergrond prevelt Robert een bedankje).

Wat wil je nog kwijt aan de Blauw Witters?
Ik vind het een mooie club en heb veel bewondering voor de wijze waarop alles is georganiseerd. Al die vrijwilligers die ervoor zorgen dat iedereen kan trainen en voetballen. Knap hoor! Bijvoorbeeld de meneer die de kinderen van ranja voorziet, wat een held is dat, allemaal vrijwillig. Soms worden dingen die bijzonder zijn gewoon, maar dat is natuurlijk niet zo. Zonder vrijwilligers geen sport en als wij daar als bedrijf een klein steentje aan bij kunnen dragen dan doen we dat heel graag.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!