De trainers

De trainers

"Dankzij Egbert lopen de spelers hier met een glimlach van het veld af”

Pak jij eerste paal, dan pak ik de tweede paal. De verliezers ruimen op”, roept Egbert Kuipers, trainer van het G-team van Blauw Wit ’34. De afgeslagen corner wordt hard richting het middenveld getrapt. In een drafje holt Egbert terug. Alwin Cuperus, de andere trainer van het elftal sprint één van de jongste spelers glimlachend voorbij en speelt de bal bewust iets te zacht naar een teamgenoot zodat er een mooi duel om de bal ontstaat. Er wordt volop gelachen.

De trainers zijn vrijwilligers met affiniteit met de doelgroep. Er zijn op elke groep meerdere trainers om de kinderen extra begeleiding te geven. “Dit team bestaat uit een combinatie van pupillen en junioren. We staan hier met zes trainers op het veld, dus met de begeleiding zit het wel goed”, vertelt Alwin na afloop van zijn training. De student Sociaal Pedagogische Hulpverlening werkt in het dagelijks leven met mensen met een verstandelijke beperking. “Ik ben nu mijn scriptie aan het schrijven en daarna begin ik mijn eigen bedrijf. Zodat ik zorg op maat kan aanbieden. Voor kinderen, want ik krijg zoveel energie door met hen te werken”, aldus Alwin.


Een van de andere trainers is Egbert Kuipers. Egbert was al tien jaar jeugdtrainer bij de club toen hij werd gevraagd om het G-team te trainen. “De samenwerking verloopt eigenlijk heel erg soepel. En het leuke is dat Egbert zo’n ongelooflijk gevoel voor humor heeft. De spelers lopen hier echt met een glimlach van het veld af”, vertelt Alwin verder. “En op de training doen we dus altijd mee. Meestal moet Egbert zelf opruimen” eindigt Alwin met een lach.