De moeder

De moeder

Onze Rob en het G-team”

Sinds onze 'landing' in Friesland in 2010 is Rob bij het G-team aangesloten. Rob op voetbal?! Was nooit bij ons opgekomen gezien zijn bijzonderheid, destijds vooral wat angstig en motorisch onhandig. G-team? Ook nog nooit van gehoord. Rob vond het met zijn 11 jaar een leuke uitdaging, misschien vooral omdat zijn moeder enthousiast was over de mogelijkheid?

Rob was nog moeilijk te peilen. Voor ons als ouders was het vaak een raadsel of we hem nu een plezier deden. Wij hadden er wel plezier in om de positiviteit op het veld te zien, ook langs de lijn bij ouders. Rob mocht ook best tijdens een potje overlopen naar het winnende team, als dat hem hielp mee te blijven doen met een wedstrijd! Als voorbeeld van de mooi op het kind afgestemde coaching die bij het G-team wordt gegeven.

Gaande weg zagen we Rob groeien, werd hij deel van een team. Kreeg hij meer vertrouwen. Rob wil nu alle wedstrijden zo veel mogelijk meedoen, hij straalt ervan. Hij heeft er een vriendenclub bij. Nooit verwacht, dit resultaat in die eerste twee jaar dat hij bij het G-team zat. Enorm zoals hij gegroeid is, mede door de kansen en de ruimte die dit G-team hem bood. Voor ouders, die mogelijk nog wat zoekende zijn wat nu goed is voor hun kind, wil ik als ‘wat meer ervaren-G-team-ouder’ doorgeven: geef deze kinderen de kans om te groeien in deze teamsport, geef ze de kans om met het voetbal erbij te horen!

Klik hier voor meer informatie.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!